Dengar Lagu Kadazan Dusun Song

KADAZAN DUSUN SONG FROM SABAH, LAND BELOW THE WIND

Dengar lagu-lagu Kadazan Dusun dari Sabah

BIL

ARTIS

SONG TITLE

DOWNLOAD

1.

John Gaisah Soira Osorau Oku

Dengar

2.

John Gaisah Somsomido

Dengar

3.

George Lian Bosou Tuhau Om  Lomiding

Dengar

4.

Jestie Alexsius Au Oku Insan Gumaab

Dengar

5.

Kimin Mudin Sayang Kinabalu

Dengar

6.

Jos Ginsos & Juliana Intiang Narubat Sinsing Amas

Dengar

7.

Martin Ginsos Sumandak Tamparuli

Dengar

8.

Sumandak Kiulu

Dengar

9.

Jokteo Akang Proton Saga Kelabu

Dengar

10.

Evaritus G Songulun id Piginawaan

Dengar

11.

John Gaisah Pombitanan Tosonong

Dengar

12

Francis Landong Nung Noilaan Ku Da

Dengar

13.

Jaimol Sulimin Mansau-Mansau

Dengar

14.

Richard Bulog & Bibiana Kinsun Kasaakazan Do Bambazon

Dengar

15.

Richard Gaisah & Rudy Niun Buaya Kinabalu

Dengar

16.

Francis Landong Biris Punya Biris

Dengar



24 Comments so far

  1.   Linny on December 6th, 2008          

    Suka sangat tengok gambar2 kaamatan 08, terang n jelas..mang jurugambar katakan he3…sebenarnya saya juga minat mgbil gambar2 utk kenangan2 utk dimasa akan datang trutama yg akan mcatit sejarah2.. tapi tak lah cun sangat mcm Azlan yg da pro…mang web yg mnarik bg saya..d samping dpt mdgar lagu2 tradisi yg syok2 d sni..bangga dgn azlan..

  2.   azlanumpai on January 19th, 2009          

    Liny, thanks. Memang harapan saya utk memperkenalkan negeri Sabah klu pun tdk samapai dunia, memadai bagis sedikit info untuk sahabat2 kita di Sarawak dan Semenanjung.

  3.   azlanumpai on March 8th, 2009          

    Minta maaf buat penunjung2 yang ingin membuat download lagu-lagu kadazan dusun di sini. Buat masa ini saya tidak dapat menambah jumlah lagu-lagu yang ada di sini untuk di download. Ini adalah kerana pelanggaran hak cipta syarikat-syarikat rakaman dan penyanyi asal lagu-lagu ini. Harap maaf

  4.   anaktatana on March 16th, 2009          

    Good luck to you.Moga banyak lagi info-info yang menarik dapat anda muatkan dalam blog ini.

  5.   nsj on May 20th, 2009          

    hai, boleh saya tahu apa macam baru boleh download lagu kadazan dusun? saya ada cuba download dari ruangan download, tapi tidak dapat dengar!! muat turun gagal!! boleh beritahu saya di mana boleh/bagaimana cara untuk muat turun lagu kadazan dusun!!??

  6.   azlanumpai on May 20th, 2009          

    Sorry NSJ…
    sekarang nie macam dah tak boleh download lah pula… tak peh ada masa nanti saya akan baiki blog saya nie… thanks..

  7.   Saripudin on May 20th, 2009          

    Hi..buli kasi tamba itu lagu..”Sayang bah itu masa” …? siok bah itu lagu tapi nda da pula disini..

  8.   azlanumpai on May 20th, 2009          

    Alamak ging… sia pun enda tau mana mau cari itu lagu… Kalau ada sama sia, boleh juga kasih uplaod…

  9.   azlanumpai on May 21st, 2009          

    Hahaha…. sia tau lagu tu… itu kagu kawan kita si Kandawai pula tu kan…. Kalau mau dengar lagu “Sayang Bah Itu Masa”, ko masuk saja bah dia punya blog… tu sana siring-siring yang handsome bergaya tu… ada tu lagu di sana….

  10.   mag on June 11th, 2009          

    hello, ruangan ni memang bagus. Eh sa nak tanya macamana ba mahu download lagu kimin mudin – sayang kinabalu. Anak sa sangat suka lagu ni, cikgu dia ada ajar diaorang di kelas. TQ

  11.   azlanumpai on June 15th, 2009          

    Hi Mag… sorry yah…
    Buat masa nie… tak dapat nak download lagi kecuali dengar saja. Pasal ada masalah dengan hak milik dan ciptaan. So kalau kasih download, nanti kena saman pasal tiada orang mau beli CD dorang… Maaf yah Mag…

  12.   jenny on July 6th, 2009          

    dgar2 la bh lagu orang kita.kalau duduk kL pun p lah cyber and then click sabahan song.. kalau cm ni xlah tension sangat..sebab taulahkan kalau d tpt jauh dr hometown kta lain so dgar2la lagu2 orang kta

  13.   ampalus_fc on September 3rd, 2009          

    saya mau tanya saja bah nie..kanapa inda bule download nie lagu ah..siok bah kalu bule download..bule simpan dalam komputer..kasi bule saja download bah..boring gia mo dengar lagu malayu saja bila duduk jauh2 dari sabah ei..amacam..bule lulus ka permintaan sia ini..hehe..

  14.   zamani on December 1st, 2009          

    salam,tahniah kerana dapat menyediakan ruangan seperti ini.sekurang-kurangnya lagu dusun akan tetap diingati dan didendangkan bersama sama.walaupun perkembangan lagu ini agak terbatas kerana hanya popular di sabah,namun usaha-usaha untuk memartabatkan lagu ini hendaklah diteruskan bukan sahaja dipikul oleh saudara azlan tetapi kita semua.penyediaan medium seperti majalah,promosi dan konsert juga perlu diambilkira supaya masyarakat lebih mendekati dan menjiwai lagu lagu seperti ini.syabas

  15.   grunge on January 1st, 2010          

    ok ba klo ko gaman

  16.   mynus on January 4th, 2010          

    tiada download lagu rungus kah…

  17.   azlanumpai on January 4th, 2010          

    Alamak geng… sia enda jumpa lagi lagu rungus… insyallah kalau ada nanti sia kasih upload.

  18.   Adrian on June 2nd, 2010          

    bro m lookin for this classical number., tapi sy x tau tajuk or nama penyanyi dia. try dgr d radio, tp jarang kena kasi main. it really2 touch my feeling ndak tau knapa. Yg sya ingat dlm lyric dia ada bunyi camni …”ondomon ku iziau di ina’ ku…” sumting like that la, penyanyi dia lelaki. bolehkah bro kasi tau tajuk lagu or penyanyi dia tu…lagi best klu bleh upload utk didgr di dlm ne. Thanks a lot bro.

  19.   Jerry on June 19th, 2010          

    aramai tieeee….hihi
    alaid oku noh mogihum tih sinding. ponsikou ging… atukoi osonong tomod ginawoku…hehehe

  20.   Vertu Phone on August 25th, 2010          

    agree with your major appoint,thank you for posting.

  21.   cindy on December 7th, 2010          

    Hi, do you have Mini Inus punya lagu ‘Voos Nu Dumandang Doid Mato Ku’?? :)

  22.   org sAbAh BaH nE on June 26th, 2011          

    GOOdd job….. ponsikau kio azlan…. blog nie slalu sia buka……

Leave a Reply